Beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland

Nicole is 19 kg afgevallen.

In ongeveer 6 maanden tijd ben ik 19 kg afgeslankt. Door gezond te eten, 3 maaltijden en 3 tussendoortjes ( 2 keer fruit en 1 keer yoghurt) is het me gelukt om zonder hongergevoel gewicht te verliezen. Het sporten helpt enorm hierbij, het motiveert je om door te gaan. Ik voel me een stuk fitter en ben nu tevreden als ik in de spiegel kijk. Een goede structuur van de dag is ook belangrijk voor een gezonde leefstijl , het zorgt voor het goede ritme

Afvallen en gezondheid:
Mijn lichaamsvetpercentage is gedaald van zeer hoog naar normaal niveau en mijn visceraal vetniveau (vet rond de interne organen) is verlaagd van hoog naar een normaal niveau. Het is bekend dat een teveel aan visceraal vet sterk gerelateerd is aan verhoogde vetniveaus in bloed en kan leiden tot welvaartsziekten als suiker ziekte en hart en vaatziekten.

Tips van Nicole:
Begeleiding is de sleutel tot succes. Zonder begeleiding lukt het niet om zoveel af te slanken. De zogenaamde stok achter de deur hebben is voor mij erg motiverend.

Sporten is weer leuk geworden, bovendien goed voor je gezondheid en het helpt enorm goed bij het afslanken

Joke is 9,9 kg afgevallen.

Ik heb twee individuele begeleidingstraject(en) gevolgd en ben ik 9,9 kg afgevallen en mijn taille is 10 cm kleiner geworden en ik voel me nu heel goed.

Ik schrijf elke dag alles op wat ik eet en drink en zo zorg ik dat ik niet onbewust eet. Ik had geen hongergevoel , wel eens lekkere trek maar over het algemeen ging het makkelijk.

Ik ben heel blij met het resultaat, mijn kleren zitten niet meer strak en de fotoshoots vond ik heel leuk.

Tips van Joke: Haal niet de dingen in huis die je niet wilt eten. Als ik na een verjaardag nog koekjes, chocola en chips in huis heb, dan geef ik ze weg en zo kom ik niet in de verleiding om de dingen te eten die ik niet wil eten.. Schrijf alles op wat je eet en drink (eetdagboek bijhouden).


Carola is 12 kg afgevallen

Ik was te zwaar. Ik ben ooit veel  afgevallen onder begeleiding van een diëtiste maar in de loop van de jaren zijn die kilo’s ongemerkt  bijgekomen. Op een gegeven moment woog ik 86 kg. Mijn kleren zaten strak of pasten niet meer en ik raakte buitenadem als ik de trap oploop. Ik zat niet lekker in mijn vel. Bovendien is het niet gezond om overgewicht te hebben

Bewust eetgedrag.  Mijn ervaring met het afvallen was frustrerend totdat ik kennis maakte met Inge Janssens, gewichtsconsulent. Zij begeleidde mij in het afvallen en met succes. Het geheim is bewuster eten en wekelijks op de weegschaal. Geen moeilijke dieetformules maar elke dag je bewust zijn van de voedingsmiddelen die je tot je neemt. Ik ben bewuster gaan eten en ik ben ook meer gaan sporten. Erg belangrijk is het enthousiasme, de adviezen en de complimentjes die ik heb gekregen. Een stimulans om door te zetten. Het wekelijks wegen en opschrijven van de producten  hebben er toe bijgedragen dat ik nu in totaal maar liefst 12 kg ben afgevallen en dat is een topprestatie voor mij. Het bewijs dat verantwoord eten in combinatie met voldoende lichaamsbeweging de sleutel is tot succes.

Afvallen en gezondheid. Mijn cholesterol waarde is gedaald en mijn internist was verbaast dat ik zoveel ben afgevallen. Mijn bloeddruk is ook goed. Ik ben heel blij dat ik mijn streefgewicht heb bereikt en door bewust te eten zal ik mijn streefgewicht behouden.

Fotoshoots. Niet alleen het consult  wekelijks maar ook de fotoshoots die zij van mij maakte vond ik geweldig. Ik had dat op die manier nog nooit meegemaakt. Een stimulans om iets aan je gewicht te doen en te gaan afvallen want je wilt mooi op de foto.

Tips van Carola.
Afvallen lukt beter onder begeleiding . Zonder begeleiding zou het mij nooit  gelukt zijn zoveel  af te vallen.
Het bijhouden van een eetdagboek is belangrijk . Vaak eet je onbewust en krijg je veel energie binnen zonder dat je het merkt.